Sanningen

Detta måste du bara få tag på!
Jag är kristen. Livet med Gud är det mest spännande man kan tänka sig dessutom behöver man inte flacka runt i livet planlöst utan bara fråga Gud vad han vill här näst. Söka Gud eller be är det bästa som finns, där lär man känna sin Herre, lär sig att höra Guds tilltal och ledning. Man upplever Guds närvaro som en ström av levande vatten, en närvaro som är livgivande, befriande, upplyftande. Så säger du att Gud inte finns så har du inte prövat honom. Har du en gång verkligen fått smak på Gud så är du helt såld sedan.

Vi människor får smak på olika saker i livet, som tex droger: de ger "kickar" Men droger har en dålig eftersmak och skapar bara fångenskap. Gud tvingar sig aldrig på någon, han är en gentleman. Att låta sig fyllas av Guds närvaro är så mycket bättre än en kick från en drog.

Jesus är den som vill lyfta dig upp, ge dig nytt hopp om framtiden. Du väljer själv vart du vill tillbringa evigheten. När du dör så går din själ till din själs ägare, Jesus om han är din herre. Har du inte Jesus som herre i ditt liv så är du slav under Satan, han gör anspråk på dig när du dör.
HAHA, vilket mesigt liv, kanske du tycker. Jo det kan bli väldigt mesigt men bara om man vill ha Jesus på avstånd. Har du en Jesus som botar sjuka, väcker upp de döda. Eller har du en Jesus som du kastar iväg en bön till när livet krisar till sig. Då känner du inte honom.
Joh 17:3 ”Detta är evigt liv att de känner dig, den ende sanne Guden, och den som du har sänt, Jesus Kristus.” (Svenska Folkbibeln)

Det är två saker som du grundläggande behöver i ditt liv: Förlåtelse för dina synder och gemenskap med Gud. Alla har syndat och gått miste om härligheten från Gud. Du går dina egna vägar som inte är Guds vägar, det är synd. Resultatet blir att du inte har någon gemenskap med honom. Det enda du behöver göra är att be Jesus bli Herre i ditt liv, att han ska förlåta dig dina synder. Allt du lämnar det gamla livet och ge resten av ditt liv till honom. Bekänn honom som Herre i ditt liv.
Jesus är vägen till Fadern, Jesus dog för dina synder, han har betalat priset för att du ska kunna komma till Gud. Be inte med tomma ord, utan från ditt hjärta.
Gud välsigne dig

Bensinundret

Ibland kommer välsignelser på ett sätt man kanske inte väntar sig. Vi var på väg hem från en konferens i Småland. Dilemmat var att fördela kassan på bensin och mat för dagarna efter, dessutom skulle vi på bröllop dagen efter och behövde bensin dit med. Så jag tanka på kortet 200kr och tänkte tanka resten för kontanter, men automaten vägrade ta emot 50-lappen så jag fick bara tankat för 100-lappen, dvs 300kr totalt 25 L bensin. 25L skulle inte räcka så jag tänkte att vi måste nog stanna en gång till senare. Vi körde hem, tänkte: "tänk om det är fel på bensinmätaren och bilen stannar?", det var för mycket kvar i tanken. Vi åkte till bröllopet dagen efter och hem igen. När vi hade kört ca 37 mil stod mätaren i början på rött där den var när vi tanka, lågt räknat borde den dragit 6-7 Liter mer under den sträckan. Visst kan man köra ekonomiskt, men det var 110-väg största delen och då brukar bilen inte dra mindre än normalt. Vi har en gammal Volvo, den drar 0.86L/mil normalt, nu drog den 0.69L/mil. Tyvärr så var det inget permanent mirakel, det var heller inget motorfel, den gick helt normalt. Vi låg inte bakom en lastbil hela vägen, ingen stormvind som puttade bilen framåt. Bilen bara drog övernaturlig lite bensin, men det var tillräckligt för våra behov just då. Gud är mäktig att fylla alla våra behov...

En annorlunda analys av tungotal.

För några år sedan så byggde jag en adapter till datorn, den var avsedd för att kunna använda en trådlös telefon tillsammans med datorn och skype. När jag höll på att justera in denna gjorde jag en upptäckt som jag aldrig tänkt på förut: nämligen att om man hör sin egen ekande röst i telefonen så blir det rätt jobbigt. Han man hög volym och en lagom lång fördröjning på ljudet så blir det nästan hopplöst att höra sig själv i telefonen, orden liksom hänger sig i munnen på en, man får helt fel information tillbaka till hjärnan. Då kom jag på idén att tala i tungor i telefonen för att se hur man uppfatta det. Resultatet: det var enkelt att tala i tungor trots fördröjt eko som annars skulle göra att man nästan inte kunde prata. Tungotalet kommer nämligen inte från hjärnan utan är inspirerat av den Helige Ande, därför störs heller inte talet av en fördröjd återkoppling till hjärnan.

©2019 - Henrik Damerau