Blogg

Snart är det julskinka!

Grisar är renhållare och äter det mesta, däribland döda insekter, maskar, ruttnande kadaver, avföring inklusive sina egna, skräp och andra grisar.

De har inte svettkörtlar och gifter stannar i kroppen på ett annat sätt.

(Det finns andra renhållare som folk glatt äter: havets asätare, räkan)

Grisens uppbyggnad är ganska lik människans (inte till utseendet) vilket gör att vi kan smittas av sjukdomar som denna har. Några exempel:

Trikinos är en sällsynt maskinfektion orsakad av trikiner. Djur brukar inte få några symptom men människor får till att börja med några dagars diarré. När masklarverna tagit sig till muskulaturen uppstår svår muskelvärk som kan vara i flera månader. Vid omfattande infektion kan sjukdomen vara livshotande.

De kan ge upphov till trikinos och smittar oftast via slarvigt tillagat fläskkött. I Sverige testas alla slaktade grisar och det är ovanligt att tamsvin har trikiner. Trikiner förekommer även hos hästar, främst importerade. Kan även förekomma hos vildsvin, brunbjörn, järv, varg, lo, grävling, räv, fjällräv, skogsmård, hermelin, mink, katt, råttor och smågnagare. Vanligast är Trichinella spiralis.

Dessa djur/grupper finns omnämnda som orena djur i bibeln, det kanske kan ha något samband.
http://www.biblestudy.org/cleanfood.html

Skrofler, skrofelsjuka eller skrofulos är en form av tuberkulos hos småbarn. Den ger förstorade lymfkörtlar på halsen och blåsformad senhinneinflammation i ögat, vilket bland annat ger kronisk snuva och hopknipna ögon.
Bältros är en sjukdom som orsakas av varicella zoster, samma virus som orsakar vattkoppor. Efter en vattkoppsinfektion drar sig viruset tillbaka till nervknutor nära ryggmärgen där det ofta ligger inaktivt livet ut. Hos vissa personer blir viruset dock aktivt igen många år senare och orsakar då en bältrosinfektion.
Lepra, eller spetälska.

Åksjuka” för att levern blir överbelastad av allt skräp som kommer med grisköttet.

Matsmältningsproblem, griskött är svårsmält för magen, 5-6timmar, medans nyttig mat smälts på halva tiden.

Binnikemask

Influensor

Parasitinfektioner

mm.

Visst kan man äta giftigt kött väl stekt, men det finns annat kött som är betydligt bättre än gris.

Källor: http://www.giveshare.org/Health/porkeatdanger.html

http://www.squidoo.com/Dangers_of_Pork

Förr var detta min favorit, fläskkotlett med sås och potatis. Sedan jag pratat med någon som läst en bok om biblisk diet så slutade jag med fläskkött och gick över till nöt.dagens

Efter två år i Indien blev kyckling med ris favoriten.

dagens-2

©2019 - Henrik Damerau